Ingrediënten
- 1 entrecôte XXL van 400g
- 1 takje verse tijm
- 1 eetlepel olie
- 1 klontje boter
- Zout en peper uit de molen
Recept
- Haal het vlees minstens een uur voor het bakken uit de koelkast.
- Kies een pan die past bij de grootte van de entrecôte, maar niet groter.
- Laat het mengsel van boter en olie smelten zodra de pan goed heet is. Leg een takje tijm of kruiden op het vlees tijdens het bakken van de eerste kant. Leg het vlees in de hete pan en beweeg het zodat het niet blijft plakken.
- Afhankelijk van de dikte van het vlees en hoe je het gebakken wilt hebben (bleu, medium, doorbakken) bak het 2 tot 10 minuten per kant. Over het algemeen zijn 5 minuten voldoende.
- Laat het vlees, nadat het de gewenste garing heeft bereikt, 5 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie zodat het kan ontspannen en warm blijft voordat je het serveert.
- Serveer met de BIO Bearnaisesaus