Ingrediënten
- 1 biologische boerderijkip
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olie
- 4 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 25 cl kippenbouillon
- Zout en peper uit de molen
Recept
- Gebruik een gietijzeren braadpan die direct in de oven kan en groot genoeg is om de hele kip te bevatten.
- Snijd een van de uien in vieren en stop het binnenin de kip met een paar laurierblaadjes en takjes tijm.
- Zout de binnenkant van de kip.
- Zout en peper de buitenkant van de kip lichtjes zodat het goed op de huid blijft zitten.
- Verwarm de oven voor op 200°C (thermostaat 6-7).
- Bereid de kippenbouillon als je deze maakt met een bouillonblokje.
- Smelt op een laag vuur de boter met een beetje olie in de braadpan en kleur de kip aan alle kanten.
- Als de kip een beetje gekleurd is (hij hoeft niet bruin te zijn), voeg dan de tweede ui in ringen gesneden, nog een paar laurierblaadjes, takjes tijm en de gekneusde knoflooktenen toe.
- Voeg als laatste de kippenbouillon toe.
- Zet de braadpan met deksel in de voorverwarmde oven op ongeveer 200°C.
- Laat ongeveer 2 uur bakken, draai de kip halverwege om.
- Haal na het bakken de kip uit de braadpan om te snijden.
- Serveer met de BIO Mayonaise